preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Povezana slika

POPIS UDŽBENIKA
Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Agrotehničar

Agrotehničar

Tijekom četiri godine agrotehničari se obrazuju za proizvodnju poljoprivrednih kultura na oranicama, voćnjacima i vinogradima, za vinarsku i stočarsku proizvodnju te rukovanje različitim poljoprivrednim strojevima. Nakon završetka obrazovanja osposobljeni su za rad u poljoprivrednim ljekarnama kao fitofarmaceuti, u proizvodnim poduzećima ili pak na vlastitom posjedu.

Polaganjem završnog ispita ili ispita državne mature učenici se mogu nadalje usavršavati i napredovati ili nastaviti obrazovanje na visokoškolskim ustanovama, na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, Agronomskom fakultetu u Osijeku ili Visokom učilištu u Križevcima.

 

Cvjećar

Cvjećari se tijekom trogodišnjeg obrazovanja osposobljavaju za aranžiranje cvijeća, uređivanje interijera i vođenje cvjećarnice. Bave se uzgojem, pravilnom njegom i zaštitom cvijeća (posebno cvijeća za rez i lončanica), izrađuju prigodne cvjetne aranžmane i bukete (prigodom vjenčanja, rođenja djeteta, vjerskih blagdana, rođendana, raznih proslava, pogreba). Tijekom školovanja upoznaje vrste cvijeća, simboliku njihovih boja i oblika.

Poželjno je da imaju smisao za sklad i ljepotu, da su kreativni, spretni, uredni, ljubazni, skloni inovacijama te da prate i poznaju stilove i trendove u uređenju prostora. Ovo zanimanje je dobar izbor za učenike koji su u osnovnoj školi rado učili biologiju i znali se dobro likovno izražavati. Ujedno, učenici koji vole prirodu i komunikaciju s ljudima, rado će posredovati između cvijeća i ljudi.

Cvjećari ne rade samo u prodaji cvjetnog materijala. Cvijećem se ukrašavaju naši domovi, balkoni i vrtovi pa cvjećari moraju dobro poznavati sobno i balkonsko cvijeće te znati savjetovati o odabiru vrsta i načinu njihove sadnje i njege. Mogu se zaposliti u cvjećarnici, proizvodnji cvijeća i dendrološkog bilja ili mogu otvoriti samostalan obrt.

Nakon završenog školovanja učenici imaju mogućnost nastavka obrazovanja na veleučilištima ili napredovanja u zvanje majstora.

U našoj školi se svake godine održava natjecanje. Pobjednici odlaze na međužupanijsko i državno natjecanje ili smotru cvjećara.

 Vrtlar

Vrtlari se osposobljavaju za rad u neposrednoj proizvodnji cvijeća, povrća, ukrasnog bilja i drveća te za uređivanje i održavanje zelenih površina, parkova, groblja, sportskih terena. Tijekom izobrazbe kod učenika se razvijaju spretnost i motorika ruku, fizička kondicija, ljubav prema prirodi i cvijeću te određeni smisao za estetiku i uređenje okoliša.

Nakon školovanja mogu se zaposliti u vrtlarskoj proizvodnji, poduzeću za uređenje i održavanje zelenih površina ili pak otvoriti i voditi vlastitu vrtlarsku i cvjećarsku proizvodnju.

Svoje obrazovanje nakon završetka školovanja u našoj školi učenik može nastaviti polaganjem majstorskog ispita ili upisom na neko od veleučilišta.

 

 
preskoči na navigaciju