preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
Opći podaci

AGROFUTURA - IMPLEMENTACIJA NOVIH KURIKULUMA


Projektom se nastoje riješiti neki od problema strukovnog školstva kao što su zastarjelost kurikuluma, tromost i nespremnost sustava na promjene.
Kreiranjem i uvođenjem novih, te prilagodbom postojećih nastavnih planova i programa omogućit će se uvođenje novih tehnologija, a time i povećati zaposlenost, prihod i produktivnost hrvatske poljoprivrede.


Vrijednost projekta: 310.231,13 € od čega su 262.517,58 € sredstva EU, a ostalo vlastita sredstva


Trajanje projekta: 14 mjeseci
 

Partneri u projektu:

UZPŠRH (Udruga zaposlenika poljoprivrednih škola RH)
Srednja škola Bedekovčina
REDEA


Ciljevi:
1. Poboljšati i uhodati sustav transfera tehnologija i znanja od znanosti prema neposrednim korisnicima - učenicima i poljoprivrednicima, a posebno ojačati srednju kariku u tom lancu - nastavnike strukovnih škola i savjetnike u HZPSS-u.

2. Modernizirati učenje i savjetovanje demonstracijom primjene najnovijih teorijskih znanja u tehnološkim centrima i tako motivirati neposredne korisnike na promjene i što brže prihvaćanje tehnoloških noviteta.
3. Podizanje i opremanje centra za hidroponske tehnologije sa najsuvremenijom informatičkom tehnologijom i automatiziranom kontrolom procesa proizvodnje. Nove centre u Gospodarskoj školi Čakovec i Srednjoj školi Bedekovčina koristit će učenici poljoprivrednih zanimanja pri obavljanju praktične nastave i vježbi na hidroponskim tehnologijama.

4. Stručnoj javnosti dati na raspolaganje detaljne tehnološke upute s iskustvima i mogućnostima prijenosa tehnologije u njihove sredine.

Europska komisija izvršno je tijelo Europske unije.

“Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.“

“Ovaj projekt provodi se uz financijsku podršku Europske unije. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Gospodarske škole i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.”


preskoči na navigaciju