preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji










    





PREZVURŠT

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

PREZVURŠT

Sastojci za 10 obroka:

Svinjska glava 4 kg

Svinjske kožice 0,5 kg

Papar 5 g

Sol 20 g

Crvena paprika 5 g

Češnjak 2 češnja

Svinjski želudac 1 komad

Postupak:

Svinjsku glavu kuhajte tako dugo dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Zatim skuhajte svinjske kožice i narežite ih na rezance dužine 10 cm. Dodajte sol, papar, sitno nasjeckani češnjak i crvenu papriku. Sve dobro promiješate te dobivenom smjesom napunite prethodno očišćeni svinjski želudac. Zavežete ga ili zašijete čvrstim koncem i kuhate najmanje 30 minuta. Zatim ga izvadite, probušite debljom iglom da izađe sva sol i stavite pod teret da stoji 1 dan. Nakon toga želudac dimite 3 - 5 dana. Prezvuršt (tlačenicu) čuvate na hladnom mjestu. Narerežete ga na ploške (debljine oko 5 mm) i poslužite s dodatkom crvenog luka i feferona.

preskoči na navigaciju