preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji










    





KOLINSKA JUHA

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

KOLINSKA JUHA

Sastojci za 10 obroka:

Svinjske iznutrice (srce, plućica) 500 g

Svinjsko meso (nemasno) 800 g

Luk 300 g

Sok češnja češnjaka 1 kom

Mast 200 g

Brašno 100 g

Crvena paprika (mljevena) 10 g

Papar 2 g

Ocat 5 cl

Voda 2 l

Sol 20 g

Lovorov list 2 lista

Postupak:

Luk sitno narežete, stavite na ugrijanu mast i pržite dok malo ne porumeni. Dodate crvenu papriku i meso narezano na manje kocke te zajedno s narezanim iznutricama pirjate dok ne postane mekano. Napravite zapršku (zafrig ili ajpren) od masti i brašna. Stavite ga na meso, prelijete vodom i dodate preostale začine. Kuhate još 30 minuta. Na kraju sve zakiselite octom.

preskoči na navigaciju