preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji










    





PRETEPENI GRAH

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

PRETEPENI GRAH

Sastojci za 10 obroka:

Grah (suhi) 500 g                    

Luk 100  g

Kiselo vrhnje 50 cl                        

Češnjak 15  g

Brašno 100 g                   

Svježa paprika 100  g

Sol 30 g                    

Papar u zrnu  5  g

Lovorov list 2 kom                  

Jabučni ocat 3 cl

Voda 2,7 l                

Kiselo mlijeko 0,1 l

Crvena mljevena paprika 1  g

Postupak:

Suhi grah namočite i ostavite da stoji. Ocijedite ga i stavite kuhati u čistu vodu. Kad ponovno prokuha, ocijedite ga, zalijete toplom vodom, posolite, dodate lovorov list, luk, papriku i češnjak. Kad grah omekša, onda se i zgusne. Zatim izmiješate vrhnje, brašno i mlijeko da dobijete pritep koji dodate kuhanom grahu. Ponovno ga prokuhate i prema potrebi zakiselite jabučnim octom. Može se servirati kao toplo i hladno jelo.

preskoči na navigaciju