preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji










    





JUHA OD VRGANJA S HAJDINSKOM KAŠOM

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

JUHA OD VRGANJA S HAJDINSKOM KAŠOM

Sastojci za 10 obroka:

Temeljac ili voda 2,2 l

Vrganji 300 g

Hajdinska kaša (heljda) 300 g

Mast 100 g

Brašno 100 g

Sol 20 g

Papar 2 g

Kiselo vrhnje 60 cl

Postupak:

Hajdinsku kašu (heljdu) stavite kuhati u slanu vodu. Vrganje očistite, narežete na ploške, kratko prokuhate i ocijedite. Kad je kaša kuhana, dodate vrganje, sol, papar i pripremljenu zapršku od brašna i masti.Na kraju dodate kiselo vrhnje,  prokuhate juhu i posipate sjeckanim peršinom. Juhu servirate vruću.

preskoči na navigaciju