preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
Cvjećar

Cvjećar

Cvjećari se tijekom trogodišnjeg obrazovanja osposobljavaju za aranžiranje cvijeća, uređivanje interijera i vođenje cvjećarnice. Bave se uzgojem, pravilnom njegom i zaštitom cvijeća (posebno cvijeća za rez i lončanica), izrađuju prigodne cvjetne aranžmane i bukete (prigodom vjenčanja, rođenja djeteta, vjerskih blagdana, rođendana, raznih proslava, pogreba). Tijekom školovanja upoznaje vrste cvijeća, simboliku njihovih boja i oblika.

Poželjno je da imaju smisao za sklad i ljepotu, da su kreativni, spretni, uredni, ljubazni, skloni inovacijama te da prate i poznaju stilove i trendove u uređenju prostora. Ovo zanimanje je dobar izbor za učenike koji su u osnovnoj školi rado učili biologiju i znali se dobro likovno izražavati. Ujedno, učenici koji vole prirodu i komunikaciju s ljudima, rado će posredovati između cvijeća i ljudi.

Cvjećari ne rade samo u prodaji cvjetnog materijala. Cvijećem se ukrašavaju naši domovi, balkoni i vrtovi pa cvjećari moraju dobro poznavati sobno i balkonsko cvijeće te znati savjetovati o odabiru vrsta i načinu njihove sadnje i njege. Mogu se zaposliti u cvjećarnici, proizvodnji cvijeća i dendrološkog bilja ili mogu otvoriti vlastiti obrt.

Nakon završenog školovanja učenici imaju mogućnost nastavka obrazovanja na veleučilištima ili napredovanja u zvanje majstora.

U našoj školi se svake godine održava natjecanje. Pobjednici odlaze na međužupanijsko i državno natjecanje ili smotru cvjećara.

NASTAVNI PLAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
preskoči na navigaciju