preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji










    





GRAŠIĆEVA JUHA Z RIBANKOM

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

GRAŠIĆEVA JUHA Z RIBANKOM

Sastojci za 10 obroka:

Zeleni grašić (grašak) 1 kg

Mrkva 300  g

Peršin 100  g

Sol 20 g

Kokošja mast (ulje) 50 g

Voda 2,5 l

Za ribanku (kašica, vrsta tjestenine):

Brašno 100 g

Jaje 1 kom

Postupak:

Grašak oljuštite i stavite kuhati. Dodate sitno narezanu mrkvu i peršin. Posolite i kuhate na laganoj vatri dok ne omekša grašak i korjenasto povrće. Na kraju ukuhate domaću ribanku i zamastite kokošjom masti ili uljem. Posipate sjeckanim peršinovim lišćem.

Ribanka - tjestenina za prilog  juhi:

Umijesimo tvrdo tijesto od brašna, jaja i malo soli. Ribežom naribate tijesto na kuhinjsku krpu, osušite i ukuhate u juhu.

preskoči na navigaciju