preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji










    





 

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

MEĐIMURSKE KOBASICE

Sastojci za 10 obroka:

Svinjsko meso 1 kg

Sol 20 g

Crvena paprika (slatka) 3 g

Crvena paprika (ljuta) 3 g

Češnjak 3 g

Bijelo vino 50 cl

Tanka crijeva 

Postupak:

Dvije trećine mesa sameljete, a ostatak mesa narežete na manje kockice. Sve navedene sastojke dobro promiješate i dobivenom smjesom punite očišćena i dobro oprana svinjska tanka crijeva. Kad crijeva napunite, razdijelite ih na komade dužine oko 10 cm savijanjem crijeva. Nakon toga ih dimite 3 - 4 dana.

Tako pripremljene kobasice kratko prokuhate, prepečete i stavite u tiblicu. Serviraju se ohlađene s naribanim hrenom ili lukom narezanim na ploške.

preskoči na navigaciju