preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji










    





PRETEPENA JUHA

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

PRETEPENA JUHA

Sastojci za 10 obroka:

Suho svinjsko meso 600 g

Kiselo vrhnje 6 dcl

Brašno 150 g

Ocat 0,5 dcl

Papar u zrnu 5 g

Bijeli luk 10 g

Crveni luk 100 g

Lovorov list 20 g

Sol 20 g

Voda 2,5 l

Ajvar 5 cl

Postupak:

Suho meso narežete na sitne komade i stavite kuhati. Dodate luk, papar u zrnu, lovorov list i bijeli luk. Kad je meso kuhano, razmutite brašno s vrhnjem za pritep i ulijete u juhu te dodate ajvar i ocat.

preskoči na navigaciju