preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji










    





PREŽGANA JUHA S JAJIMA

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

PREŽGANA JUHA S JAJIMA

Sastojci za 10 obroka:

Peršin  0,03 kg

Mast 100 g

Brašno 100 g

Kumin 1 g

Jaja 2 kom

Sol 20 g

Voda 2 l                                                                                                                                               

Luk 100 g

Češnjak 20 g

Papar mljeveni  prema potrebi

Postupak:

Od masti i brašna načinite tamnu zapršku, dodate glavicu luka, češanj češnjaka te zalijete hladnom vodom. Dobro promiješate da ne bude grudica. Dodate sol, kumin i sve  dobro prokuhate oko 10 minuta. Nakon toga izvadite luk i češnjak, a u juhu ukuhate razmućena jaja. Juhu posipate sjeckanim peršinom i prema potrebi popaprite. Juha se poslužuje vruća.

preskoči na navigaciju