« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
PREŽGANA JUHA S JAJIMA
Sastojci za 10 obroka:
Peršin 0,03 kg
Mast 100 g
Brašno 100 g
Kumin 1 g
Jaja 2 kom
Sol 20 g
Voda 2 l
Luk 100 g
Češnjak 20 g
Papar mljeveni prema potrebi
Postupak:
Od masti i brašna načinite tamnu zapršku, dodate glavicu luka, češanj češnjaka te zalijete hladnom vodom. Dobro promiješate da ne bude grudica. Dodate sol, kumin i sve dobro prokuhate oko 10 minuta. Nakon toga izvadite luk i češnjak, a u juhu ukuhate razmućena jaja. Juhu posipate sjeckanim peršinom i prema potrebi popaprite. Juha se poslužuje vruća.