preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji










    





MOČNJAK

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

MOČNJAK

Sastojci za 10 obroka:

Jaja 4 kom

Brašno 6 žlica

Sol 1 žlica

Mlijeko 0,5 l

Mast 2 žlice

Voda prema potrebi, da nije pregusto (0,05l)

Postupak:

U posudi umutite jaja, dodate mlijeko, brašno i sol i miješate da ne ostanu grudice. U plitku posudu za kuhanje, rajnglu, stavite mast te smjesu izlijete na zagrijanu masnoću. Miješate neprekidno dok se ne zgusne, a na kraju možete doliti i malo vode te još malo promiješate. Kad je močnjak čvrst, servira se topao u duboke tanjure kao jelo za zajutrak.

preskoči na navigaciju