preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


    

Mjesto puno knjiga i časopisa

 Školska knjižnica

Školska knjižnica je mjesto informacijske, odgojno-obrazovne i kulturne djelatnosti svake škole. Knjižnica i čitaonica škole nalazi se u prizemlju škole.
 
Rad u školskoj knjižnici obuhvaća sljedeća područja: odgojno-obrazovnu, stručno-knjižničnu, informacijsku i kulturnu.
 
Čitaonica je predviđena za okupljanje učenika u njihovo slobodno vrijeme koje mogu ispuniti različitim aktivnostima: čitanjem referentne literature, časopisa, igranjem društvenih igara, radionicama, razgovorima, upotrebom računala (knjižnica je opremljena sa 4 računala spojena na internet).
 
Knjižnica raspolaže fondom od oko 4000 svezaka knjiga(uključivši udžbenike), 40 primjeraka audio-vizualne građe i 30 naslova periodike (novine i časopisi). Fond se redovito (ovisno o mogućnostima) popunjava djelima obavezne školske lektire, izborne literature, beletristike, te stručne literature iz područja informatike, pedagogije i poljoprivrede.
 
Veći dio knjižne građe je računalno obrađen u Metel Win programskom okruženju. Program omogućuje cjelokupno poslovanje knjižnice: inventarizaciju, katalogizaciju, klasifikaciju i posudbu građe.
 
Za potrebe učenika knjižnica je otvorena svakodnevno (od ponedjeljka do petka) od 7.00 do 15.00 sati. Svi korisnici knjižnice obavezni su ponašati se u njoj u skladu s pravilnikom o radu školske knjižnice koji je napisan i izvješen na ulaznim vratima.
Knjižnica je pretplaćena na veći broj časopisa, a to su: Vidi, Meridijani, Drvo znanja, Priroda, Gospodarski list, Moj lijepi vrt, Hrvatske šume, Glasilo biljne zaštite, Eko revija, Unikat, Matematičko-fizički list, Tekstil, Burda Modemagazin, Salon Professional, Hairstyle News i Hair Style Peluquerias.
 
Kao zanimljivost može se istaći velika (dimenzijama – 45 cm visine) knjiga o povijesti kostima: "The complete costume history". Sa svojih 636 strana otisnutih na debelom papiru to je ujedno i jedna od najdebljih. Za usporedbu, najmanja knjiga je "100 zlatnih mudrih izreka". Odnose ova dva ekstrema, kao i neke isječke iz knjižnice, možete vidjeti na slikama uz ovaj tekst, dok više slika možete vidjeti u fotogaleriji.
  
 
 preskoči na navigaciju