preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
WILL to MotivatE(U)

WILL to MotivatE(U)

Riječ je o suradnji na inovacijama i razmjeni primjera dobre prakse u sklopu Erasmus + projekta.

Projekt uključuje škole iz šest europskih zemalja - Mađarske, Norveške, Slovenije, Italije, Islanda i Hrvatske - te se fokusira na to kako najbolje motivirati učenike. Kroz razmjenu i upoznavanje s različitim školskim sustavima nastavnici imaju priliku usporediti različita metodološka iskustva i procijeniti koje metode učenicima njihova obrazovnog sustava najbolje odgovaraju.

Učenici i profesorice sudjelovali su u raznolikom programu radionica na temu motivacije. Poezija i crtanje kao motivacijska sredstva, glazbena radionica, improvizirajući teatar, IKT – rad na tabletima, likovna radionica, psihološka radionica -  samo su neke od njih. Profesorice su također hospitirale u nastavi pojedinih profesora i tako usvajale primjere dobre prakse.

Za sudionike projekta uvijek je organiziran i bogat kulturni program.

Jedan dio programa organizirala je i Gospodarska škola. Profesorice su pripremile radionicu pod nazivom Poezija i crtanje; neverbalni teatar i IKT - kvizovi s web-alatima. Sudionici su razgledali Čakovec i nakon toga sudjelovali u navedenim radionicama. Program u Gospodarskoj školi održan je u vrijeme trajanja mobilnosti u Celju.

Da bi nastavni proces bio učinkovitiji, motivirani trebaju biti ne samo učenici, nego i njihovi nastavnici. Ovaj projekt bavi se i razvojem motivacije kod profesora. Team building i Burn out samo su neke od radionica organiziranih za profesore

 

preskoči na navigaciju