« Prosinac 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
OPĆI PODACI O PROJEKTU
Naziv projekta: Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Obrazovanje za poduzetništvo i obrt
Početak 20.7.2015., a završetak 19.7.2016.
Partneri:
1. Srednja škola Prelog
2. Udruga kuhara Međimurske županije
3. Društvo vinogradara i vinara Međimurja- Hortus Croatiae
Sažetak
Tražeći mogućnosti unaprjeđenja ugostiteljsko-turističke ponude uvidjeli smo neiskorištenost i nestajanje eno-gastronomskog nasljeđa Međimurja, ali i mogućnosti sinergijskih učinaka djelovanjem kuhara, konobara i aranžera u pripremi konačnog kvalitetnog proizvoda.
Partnerstvom dvije udruge i dvije škole u snimanju emisija o pripremanju jela i aranžmana, posluživanju i pripremi stola, javnim nastupima i natjecanjima, afirmirati ćemo ove profesije, otvoriti nove poslovne mogućnosti i zapošljavanje.
Provesti će se 11 kampanja vezanih uz promicanje obrazovanja i osposobljavanja, snimiti će se 15 TV emisija o pripremi jela i tiskati knjiga o tradicionalnim jelima Međimurja.
Ukupna vrijednost je 396.015,04 kn.