preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema škole







Kalendar
« Travanj 2028 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja












HLADETINA

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

HLADETINA

Sastojci za 10 obroka:

Svinjske nogice 500 g

Svinjske kožice 500 g

Svinjski repovi 500 g

Lovorov list  3 lista

Mrkva 100 g

Peršin (korijen) 100 g

Papar u zrnu 3 g

Crvena paprika 2 g

Sol 20 g

Češnjak 5 g

Luk crveni 100 g

Postupak:

Svinjske nogice, repove i kožice narežete (nasiječete) te kratko blanširate (prokuhate). Vodu odlijete, meso operete, ponovno ulijete hladnu vodu i pristavite da se kuha uz dodatak luka (u komadu), češnjaka (u komadu), lovorovog lista, papra, soli, mrkve i peršina. Kuhajte na laganoj vatri 4 - 5 sati. Ne smijete dolijevati vodu. Kuhano meso rasporedite u posude i zalijete procijeđenom i, prema potrebi, začinjenom juhom. Ostavite na hladnom mjestu dok se hladetina ne stegne. Po želji ju posipajte crvenom paprikom i servirajte s crvenim lukom narezanim na ploške.

preskoči na navigaciju