« Rujan 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
SUHI SVINJSKI JEZICI
Sastojci za 10 obroka:
Sušeni jezik 1 kg
Kosana mast 300 g
Crveni luk 300 g
Postupak:
Sušene svinjske jezike stavite kuhati. Kad su kuhani, ogulite ih i ohladite. Tako pripremljeni mogu se staviti u tiblicu na isti način kao meso i kobasice. Narežete ih na ploške, dodate narezani crveni luk i poslužite. Suhe jezike možete poslužiti uz kobasice, meso z tiblice i sir turoš. To jelo poznato je i pod nazivom međimursko predjelo ili međimurski tanjur.