« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
MEĐIMURSKE KOBASICE
Sastojci za 10 obroka:
Svinjsko meso 1 kg
Sol 20 g
Crvena paprika (slatka) 3 g
Crvena paprika (ljuta) 3 g
Češnjak 3 g
Bijelo vino 50 cl
Tanka crijeva
Postupak:
Dvije trećine mesa sameljete, a ostatak mesa narežete na manje kockice. Sve navedene sastojke dobro promiješate i dobivenom smjesom punite očišćena i dobro oprana svinjska tanka crijeva. Kad crijeva napunite, razdijelite ih na komade dužine oko 10 cm savijanjem crijeva. Nakon toga ih dimite 3 - 4 dana.
Tako pripremljene kobasice kratko prokuhate, prepečete i stavite u tiblicu. Serviraju se ohlađene s naribanim hrenom ili lukom narezanim na ploške.