preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema škole







Kalendar
« Lipanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja












TRGANCI S VRHNJEM

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

TRGANCI S VRHNJEM

Sastojci za 10 obroka:

Glatko brašno 1 kg

Voda 0,20 l

Sol 20 g

Kosana mast 100 g

Kiselo vrhnje 0,30 l

Voda za kuhanje 4 l

Postupak:

Prosijano brašno stavite u posudu, posolite, dodate vodu i umijesite tijesto. U kipuću vodu stavite sol i trgate (otkidate) komade tijesta veličine 2 cm. Nakon 20 minuta kuhanja trgance procijedite, isperete hladnom vodom i stavite na zagrijanu kosanu mast (slanine). Malo ih promiješate, zalijete vrhnjem, prokuhate i odmah servirate kao toplo predjelo, a može i kao samostalno jelo.

preskoči na navigaciju