preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema škole







Kalendar
« Srpanj 2026 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja












JUHA OD SLATKE REPE

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

JUHA OD SLATKE REPE

Sastojci za 10 obroka:

Repa 1,5 kg

Krumpir 500 g

Mrkva 50 g

Peršin korije 30 g

Luk 30 g

Sol 30 g

Papar 3 g

Brašno 100 g

Kiselo vrhnje 0,30 l

Temeljac od suhog mesa 2,20 l

Postupak:

Mrkvu, repu i krumpir operete, ogulite, izrežete na sitne kockice te sve zajedno stavite kuhati u vodu u kojoj ste prethodno kuhali suho, svinjsko meso. Zatim dodate ostalo povrće, peršin, luk narezan na kolutove, sol, papar i sve zajedno kuhate dok ne omekša. Kasnije, uz stalno miješanje, dodate vrhnje u koje ste prethodno umiješali brašno. Kad juha prokuha, maknete ju s vatre, posipate peršinom i servirate.

preskoči na navigaciju