« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
PRETEPENA JUHA
Sastojci za 10 obroka:
Suho svinjsko meso 600 g
Kiselo vrhnje 6 dcl
Brašno 150 g
Ocat 0,5 dcl
Papar u zrnu 5 g
Bijeli luk 10 g
Crveni luk 100 g
Lovorov list 20 g
Sol 20 g
Voda 2,5 l
Ajvar 5 cl
Postupak:
Suho meso narežete na sitne komade i stavite kuhati. Dodate luk, papar u zrnu, lovorov list i bijeli luk. Kad je meso kuhano, razmutite brašno s vrhnjem za pritep i ulijete u juhu te dodate ajvar i ocat.