« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
KOLINSKA JUHA
Sastojci za 10 obroka:
Svinjske iznutrice (srce, plućica) 500 g
Svinjsko meso (nemasno) 800 g
Luk 300 g
Sok češnja češnjaka 1 kom
Mast 200 g
Brašno 100 g
Crvena paprika (mljevena) 10 g
Papar 2 g
Ocat 5 cl
Voda 2 l
Sol 20 g
Lovorov list 2 lista
Postupak:
Luk sitno narežete, stavite na ugrijanu mast i pržite dok malo ne porumeni. Dodate crvenu papriku i meso narezano na manje kocke te zajedno s narezanim iznutricama pirjate dok ne postane mekano. Napravite zapršku (zafrig ili ajpren) od masti i brašna. Stavite ga na meso, prelijete vodom i dodate preostale začine. Kuhate još 30 minuta. Na kraju sve zakiselite octom.