preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema škole







Kalendar
« Studeni 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja












KOKOŠJA JUHA S REZANCIMA

Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost

  • odlukom o financiranju br. HR.1.1.11-0181 od 23. 6. 2015.
  • pozivom na dostavu projektnih prijedloga Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
  • Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78,10 000 Zagreb, u ulozi Upravljačkog tijela
  • Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, Radnička cesta 1, 10 000 Zagreb, u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.

 

MEĐIMURSKA KUHINJA

NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST

IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA

Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.

Autor: Josip Bajsić

KOKOŠJA JUHA S REZANCIMA

Sastojci za 10 obroka:

Voda 3  l                  

Rezanci: brašno 200  g

Kokoš 2 kg                               

Jaja 2 kom

Rezanci prema potrebi                              

Sol 10 g

Mrkva 100 g

Brašno  200 g

Peršin 100 g

Luk 50 g

Papar u zrnu 5 g

Sol 30 g

Postupak:

Pripremljenu i opranu kokoš sa začinima stavite kuhati u hladnu vodu. Luk (cijeli) prepečete u tavi i dodate u juhu. Zatim dodajete očišćeno povrće i kuhate na laganoj vatri. Kada je kokoš kuhana, izvadite ju iz juhe. Juhu procijedite i ukuhate rezance. Rezanci - od brašna, jaja i soli umijesite tijesto. Razvaljate i ostavite da se malo osuši.

preskoči na navigaciju