« Listopad 2023 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
KOKOŠJA JUHA S REZANCIMA
Sastojci za 10 obroka:
Voda 3 l
Rezanci: brašno 200 g
Kokoš 2 kg
Jaja 2 kom
Rezanci prema potrebi
Sol 10 g
Mrkva 100 g
Brašno 200 g
Peršin 100 g
Luk 50 g
Papar u zrnu 5 g
Sol 30 g
Postupak:
Pripremljenu i opranu kokoš sa začinima stavite kuhati u hladnu vodu. Luk (cijeli) prepečete u tavi i dodate u juhu. Zatim dodajete očišćeno povrće i kuhate na laganoj vatri. Kada je kokoš kuhana, izvadite ju iz juhe. Juhu procijedite i ukuhate rezance. Rezanci - od brašna, jaja i soli umijesite tijesto. Razvaljate i ostavite da se malo osuši.