preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Rujan 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gi-Baj-Mo 4 – stručna praksa u Ljubljani
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 29. 7. 2020.

Učenice Gospodarske škole zanimanja tehničar cestovnog prometa Maja Bel, Barbara Ban, Neda Grahovec i Helena Goričanec u pratnji profesorice Biserke Vojnović odradile su u srpnju dvotjednu stručnu praksu u poduzeću Kobal Transporti d.o.o. u Ljubljani. Riječ je o stručnoj praksi u okviru Erasmus+ projekta Gi-Baj-Mo 4.


Poduzeće Kobal Transporti d.o.o., osnovano 1995. godine, opskrbljuje slovensko i europsko tržište s više od tristo različitih vozila. Specijalizirano je za prijevoz hrane u temperaturnim uvjetima te osiguravanje sljedivosti vozila i temperaturnih režima tereta.

U sklopu stručne prakse učenice su obavljale zadatke vezane uz office menadžment, analizu podataka, arhiviranje dokumentacije, upotrebu računalnih aplikacija i programa, skladišne poslove, vođenje i popunjavanje skladišne dokumentacije. Tako je ostvaren cilj mobilnosti, tj. učenice su poboljšale svoju stručnu osposobljenost, teorijska i praktična znanja u zvanju, a također su imale priliku podići razinu svojih jezičnih kompetencija, samopouzdanja i neovisnosti.

U slobodno vrijeme razgledale su prirodne i kulturne znamenitosti slovenske prijestolnice: središnji dio grada s Prešernovim trgom i spomenikom u čast tom velikom književniku, najpopularnije i najljepše gradske mostove na rijeci Ljubljanici – Tromostovje, Zmajski i Mesarski most poznat kao Most ljubavi, kao i ljubljanski Stari grad, srednjovjekovnu tvrđavu na brijegu usred Ljubljane, čiji su sastavni dio Muzej lutaka, Izložba starog oružja i slovenske povijesti, virtualni dvorac i vidikovac s kojeg se pruža jedinstven pogled na Ljubljanu i cijelu regiju.

Posjetile su i Bled, bajkovito mjesto s jezerom, smješteno na 504 metra nadmorske visine među šumovitim slovenskim Alpama, koje je idealno za predah i opuštanje.

Nakon završetka mobilnosti učenicama su dodijeljene potvrde o obavljenoj stručnoj praksi: dokument Europassmobility i certifikat poduzeća Kobal Transporti d.o.o.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju