preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ERASMUS + WORK PROGRAMME FOR VET STAFF MOBILITY Stručno usavršavanje u Engleskoj
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 19. 9. 2019.

Nastavnice Gospodarske škole Ana-Marija Bogdanović, Marija Lisjak i Ines Šarić sudjelovale su u mobilnosti u okviru Erasmus+ programa GiBajMo 4. Od 12. do 17. kolovoza 2019. godine u Londonu su usvajale stručna znanja i nove nastavne metode te poboljšavale jezične vještine.


Cilj mobilnosti bio je stručno usavršavanje unutar strukovnih predmeta koje poučavaju. Svaka nastavnica odabrala je srodno područje za usavršavanje te poduzeće u kojem se usavršavanje provodilo.

Ana-Marija Bogdanović svoje je stručno usavršavanje obavila u poduzeću Jeannette Fashions Ltd. U pet radnih dana usvajala je nova znanja u području tekstila. Zajedno s djelatnicima poduzeća odrađivala je sljedeće radne zadatke: prema specifikacijama u dokumentaciji uklapala krojne slike i pripremala krojne naslage, krojila odjevne predmete, upoznavala se s novim materijalima u tekstilu i dodatnim priborom, provjeravala gotove odjevne predmete i pripremala ih za isporuku. Najzanimljiviji dio usavršavanja bio je rad s klijentima te vanjskim kontrolorom.

Zadnji dan mobilnosti bio je predviđen za kulturološke aktivnosti. Taj dan obišla je čak dvije izložbe posvećene modnim dizajnerima koje su privremeno postavljene u V&A muzeju. Prva izložba pod nazivom Christian Dior: Designer of Dreams posvećena je, naravno, dizajneru C. Dioru i njegovoj ostavštini, ali je prikazala i najpoznatije kreacije njegovih nasljednika, kreativnih direktora u kući Dior. Druga izložba bila je posvećena Mary Quant, umjetnici koju svi pamtimo po njezinim minisuknjama i vrućim hlačicama.

Uza sve obveze bilo je i dovoljno vremena za šetnju Londonom koji uvijek iznova uspijeva pokazati novo lice i svaki put oduševiti nekim događajem.

Nastavnica Marija Lisjak sudjelovala je na mobilnosti nastavnika u tvrtki KBM Experience in London gdje je, nakon kratke edukacije u grafičkom online uredniku Vectr, obrađivala i uređivala informacije potrebne za projekt Digital Skills Training UK. Program Digital Skills Training UK financira Facebook, a namijenjen je mladima od 18 do 30 godina kako bi stekli nove vještine i time poboljšali svoje mogućnosti za zaposlenje u današnjoj suvremenoj digitalnoj ekonomiji. Za potrebe projekta nastavnica Marija Lisjak izrađivala je informativnu objavu za Facebook stranicu uz pomoć novonaučenih vještina u online grafičkom uredniku Vectr. Nove vještine planira iskoristiti u nastavi kako bi nastava bila suvremenija te učenicima pristupačnija i zanimljivija.

Nastavnica Ines Šarić stručno usavršavanje provela je u studiju za grafički dizajn Designer Dior Designs London. Pod mentorstvom vlasnice studija, Dior Simms, bavila se upoznavanjem i radom u programu Photoshop, pregledom i analizom strukture postera i letaka te načinom ispisa na različitim vrstama papira. Izradila je vlastiti dizajan letka i postera u Photoshop programu primjenom različitih alata i fontova. Upoznala se s osnovama izrade web-stranice i web-dizajna. Novostečene sposobnosti koristit će prilikom izrade promidžbenih letaka i postera za školu i, naravno, približiti ih učenicima kao novi način rada.

Nastavnice Marija Lisjak i Ines Šarić uz stručno usavršavanje i rad uspjele su razgledati poznate londonske znamenitosti, kultne tržnice i hvatati zrake sunca u brojnim londonskim parkovima. Postavom su ih oduševili Tate Modern i Natural History Museum.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju