preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gi-Baj-Mo 3 - stručno usavršavanje u Mariboru
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 17. 5. 2019.

U okviru Erasmus+ projekta Gi-Baj-Mo 3 nastavnice Gospodarske škole Biserka Vojnović i Dunja Geršak od 6. do 10. svibnja 2019. godine bile su na stručnom usavršavanju u Biotehničkoj školi Maribor, i to iz područja ekološke poljoprivrede i tržišta s marketingom u poljoprivredi.


Školsko imanje obuhvaća 132 hektara zemljišta pod vinogradima Kalvarije, punionicu vina, vinske podrume, staklenike, košnice, rasadnik, rasadnik vinove loze, sušaru za voće, školski park i trgovinu školskih proizvoda. Škola domaćin organizirala je boravak i suradnju pod mentorstvom profesorica Marije Komanič Bučar i Kristine Dolinar Pavlič.

Stručno usavršavanje realizirano je sudjelovanjem u nastavi i vježbama koje se provode za zanimanja tehničar zaštite okoliša, agropoduzetnički tehničar na OPG-u, cvjećar i veterinarski tehničar, kao i stručnim posjetima ekološkim obiteljskim gospodarstvima. Ekološka gospodarstva Turistična kmetija Urška i Ekološka kmetija Zupanič in Metz izvor su informacija i dobri primjeri ekološke poljoprivrede, ekoturizma i povezivanja poljoprivredne, turističke i zanatske aktivnosti. Posjet Ekološkoj tržnici na glavnom mariborskom trgu i trgovinama ekoloških poljoprivrednih proizvoda omogućio je uvid u neke od oblika marketinga organske hrane.

Cilj stručnog usavršavanja bio je poboljšati stručna znanja, upoznati nove tehnologije i trendove u ekološkoj poljoprivredi, razmijeniti iskustva, steći nove kompetencije u struci, razvijati nove ideje u području ekološke proizvodnje i ruralnog turizma, razvijati ekološku svijest i svijest o zaštiti prirode. U području tržišta i marketinga u poljoprivredi važno je u učenika razviti smisao za komercijalni način razmišljanja te ih poučiti kako poljoprivredni proizvod ponuditi na tržištu.

Naše su nastavnice boravak u Biotehničkoj školi Maribor opisale kao veliko i vrijedno iskustvo. Tijekom mobilnosti zajedno s učenicima i profesorima škole domaćina u Slovenskom narodnom kazalištu Maribor pogledale su predstavu Potpuni stranci. Nakon završetka mobilnosti dodijeljene su im potvrde o obavljenom stručnom usavršavanju: dokument Europassmobility i certifikat Biotehničke škole Maribor.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju