preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Rujan 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gospodarska škola bila je dio modnog događanja za pamćenje
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 24. 5. 2019.

U Centru za kulturu Čakovec 22. svibnja 2019. Udruga za sindrom Down Međimurske županije organizirala je modno događanje koje će mnogima dugo ostati u sjećanju. Dio divne modne priče bile su učenice i maturantice naše škole smjera krojač i pomoćni krojač sa svojim nastavnicama strukovnih predmeta Jadrankom Prošev i Katicom Korunek.


U punoj dvorani Centra za kulturu naša se škola predstavila modnom revijom proizašlom iz projekta Postani kreativan čije su idejne začetnice nastavnice Prošev i Korunek. Okupljeni su uživali u kolekciji nastaloj na temelju modnih skica koje su prema zamislima učenika osmih razreda međimurskih osnovnih škola sašile učenice buduće krojačice uz pomoć svojih nastavnica. Te su se iste učenice - Sara Čurin, Ivana Geci, Lucija Bakač, Evita Zorec, Stjepana Telebuh, Samanta Balog, Sara Zobić, Ana i Lana Sever – na pozornici predstavile i kao modeli.

Središnji dio događanja bila je modna revija maturantice Gospodarske škole Tene Murk, pomoćne krojačice. Modeli tunika nastali prema njezinim zamislima rezultat su kreativnosti i marljivosti tijekom stručne prakse u školskom krojačkom praktikumu. Kolekcija je nastala na poticaj Tenine nastavnice Jadranke Prošev koja je na taj način željela zaokružiti Tenin trud i želju za napretkom tijekom njezina srednjoškolskog obrazovanja. Teni su pri izradi tunika pomogle učenice prvog i drugog razreda s kojima je na praksi usvajala krojačka umijeća. One su ujedno bile i Tenini modeli, a riječ je o Sari Čurin, Ivani Geci, Luciji Bakač, Eviti Zorec i Stjepani Telebuh. Maštovite tunike u slobodnoj su prodaji na Facebook-stranici Udruge za sindrom Down Međimurske županije. Koreografiju modnog događanja osmislila je i s modelima uvježbala profesorica hrvatskoga jezika Patricija Topolnjak.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju