preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


    

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Stručno usavršavanje u Naklu
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 6. 11. 2016.

U okviru projekata Erasmus+, koji se provode u čakovečkoj Gospodarskoj školi, predviđeno je i stručno usavršavanje djelatnika – predavača, i to s ciljem razmjene iskustava i povećanja stručnih kompetencija sudionika.


Djelatnici Gospodarske škole Karmela Radošević i Zvonimir Siladi od 10. do 22. listopada boravili su u Biotehničkom centru u Naklu (kod Kranja) sudjelujući u programu stručnog usavršavanja. Područje usavršavanja prof. Radošević obuhvaćalo je aranžiranje i nove tehnike u floristici, a prof. Siladi bio je uključen u preradu voća u sokove, ocat i rakiju.

Program usavršavanja podrazumijeva angažman u redovnoj nastavi, demonstraciji, praktičnim vježbama i obrazovanju odraslih. Tijekom dvotjednog boravka u TBC-u Naklo djelatnike Gospodarske škole mentori su instruirali o konkretnim zadacima unutar svojih područja usavršavanja i ocjenjivali na temelju usvojenih znanja i vještina.

Dvotjedni boravak iskorišten je i za usavršavanje komunikacijskih vještina te za upoznavanje s kulturološkim obilježjima okolice (Kranj, Ljubljana, Ptuj). Raduje što je razmjena iskustava bila obostrana, kao i zadovoljstvo samim procesom stručnog usavršavanja. Opremljenost škole domaćina u Naklu, kao i odnos društva prema djelatnostima vezanim uz područje poljoprivrede, najveća su vrijednost takvih razmjena, koje bi u što skorije vrijeme sudionici iz Hrvatske željeli preslikati u svoju sredinu. Istovremeno, dolazi se do novih ideja vezano uz korištenje sredstava iz europskih projekata, kojima bi se proces reformi poljoprivrede u Hrvatskoj znatno ubrzao, a što je u interesu cijelog društva - potrošača poljoprivrednih proizvoda, poljoprivrednika i učenika koji se školuju za poljoprivredna zanimanja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju