preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole

 

Oprema škole

Povezana slika

POPIS UDŽBENIKA
Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika.zip

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

O spomenici škole

O spomenici škole

Ovo je elektronička verzija pisane spomenice škole koju su od osnutka škole do današnjih dana (uglavnom) vodile školske knjižničarke. Neki od podataka iz pisane verzije su nebitni te nisu preneseni u elektronički oblik, dok su drugi skraćeni ili objedinjeni. Primjerice, većinom nisu navođeni točni datumi, već se uglavnom koriste mjeseci kao osnovna vremenska odrednica školske godine.
Budući da je spomenica škole bila prilično obimna, uglavnom je korišten stil autorica, dok je promijenjen poredak zapisa. Spomenica za određenu školsku godinu nije kronološka, već su autorice izdvajale pojedine događaje te ih naknadno uklapale u cjelinu školske godine.
Većina školskih godina popraćena je kopijama fotografija i novinskih isječaka iz spomenice, dok su rijeđe korištene originalne digitalne fotografije (uglavnom za posljednje školske godine). Fotografije i novinski isječci iz spomenice presnimljeni su digitalnim fotoaparatom u digitalni oblik i obrađeni, pri čemu je kod fotografija bio problem s odsjajem njihove površine. Zbog toga se na dijelu preslikanih fotografija opažaju refleksije na površini. Takvih problema nije bilo pri kopiranju novinskih isječaka. Međutim, kod njih je problem u lošoj kvaliteti samog novinskog papira.
Elektronička verzija spomenice organizirana je po školskim godinama radi lakšeg snalaženja, manje količine teksta i fotografija na stranici te bržeg učitavanja stranice. Jedan dio slika iz spomenice dostupan je kao ilustracija teksta, dok je drugi dio prebačen u fotogaleriju škole. Sve slike iz spomenice dostupne su u fotogaleriji starih fotografija.
 preskoči na navigaciju