2020-02-11 14:05:17

Future Erasmus and European Solidarity Corps Stakeholder Event, 28. - 29.1.2020. Bruxelles, Belgija

Na poziv AMPEU-a, kao predstavnik strukovnog obrazovanja sudjelovao sam na TCA seminaru Future Erasmus and European Solidarity Corps Stakeholder Event. Radni naziv bio je Co-creating Erasmus+ and the European Solidarity Corps. S više od 700 sudionika, ne samo iz EU-a već i iz partnerskih zemalja iz cijeloga svijeta, raspravljali smo o budućnosti programa Erasmus i Europskih snaga solidarnosti.

Na sjednici su sudjelovali nositelji europskih i nacionalnih politika, predstavnici ministarstava i nacionalnih agencija, prijavitelji i korisnici projekata.

Rad je započeo plenarnom sjednicom  https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme/videos/116458946408585/

Nakon sjednice održan je radionički dio. Svaki sudionik mogao je odabrati sudjelovanje u jednoj od deset radionica prvog dana i dvjema od dvadeset i jedne radionice drugog dana. Prvog sam dana sudjelovao u radionici pod nazivom Čarobna formula pojednostavljenja. Raspravljali smo o mogućnostima pojednostavljenja projektnih prijava i provedbe Erasmus projekata, a da oni ne gube na kvaliteti.

Drugog dana sudjelovao sam  u radionicama Aktivnosti uključivanja mladih i Podupiranje visoke kvalitete znanja i vještina kroz centre strukovne izvrsnosti. Te radionice bile su zanimljive jer su ponudile više informacija o mogućnostima koje nude programi za mlade i centri izvrsnosti.

Prvi dan priveden je kraju čarobnim koncertom Erasmus Orkestra koji je sastavljen od Erasmus studenata u Italiji. Nakon koncerta sklopili smo nova poznanstva i kontakte za buduće projekte uz koktel.

Drugi dan zaokružen je završnom sjednicom

https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme/videos/548395929100802/

 

Vladimir Šoštarić

 

 


Gospodarska škola Čakovec