2019-03-26 13:06:18

FuturE+/FuturESC – TCA kontakt-seminar Bukurešt, Rumunjska, 12. – 15. ožujka 2019.

Rumunjska nacionalna agencija za Erasmus+, ANPCDEFP, organizirala je od 12. do 15. ožujka 2019. kontakt-seminar na temu budućeg Erasmus programa i europskih socijalnih fondova. Na seminaru je sudjelovalo 125 sudionika iz 24 partnerske zemlje Erasmus+ programa i Švicarske. Najvećim dijelom to su bili iskusni korisnici Erasmus+ programa.

Rezultat kontakt-seminara je Rezolucija koja je proslijeđena Europskoj komisiji i Europskom parlamentu sa sugestijama kakvi bi po mišljenju sudionika trebali biti budući Erasmus program i europski socijalni fondovi.

Na seminaru je sudjelovalo i 5 predstavnika iz Hrvatske, i to predstavnici iz AMPEU-a, osnovnog obrazovanja, srednjeg općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja, obrazovanja odraslih i mladih. Kao predstavnik strukovnog obrazovanja nazočio je i koordinator Erasmus+ projekata u Gospodarskoj školi Vladimir Šoštarić.

Osnovni naglasci su: nastavak projekata u zacrtanom okviru, pojednostavljenje dokumentacije i provođenja projekata, veća uključenost svih zainteresiranih koja treba biti inkluzivnija, s ciljem otvaranja prema svijetu. U strukovnom obrazovanju očekuje se financiranje svih potrebnih troškova mobilnosti, formiranje baze partnera spremnih za suradnju u VET sektoru, fleksibilna potpora jezičnoj pripremi sudionika.

Rezolucija i prezentacija sa seminara su u prilogu.


Gospodarska škola Čakovec