2015-10-06 14:27:31

Nagrađeni za mobilnost u strukovnom obrazovanju

Vrijedno priznanje Gospodarskoj školi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 17. rujna 2015. godine dodijelila je čakovečkoj Gospodarskoj školi vrijedno priznanje - Erasmus+ povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje od 17. rujna 2015. do 31. prosinca 2020. godine. Tom se poveljom Gospodarsku školu nagrađuje za napore uložene u internacionalizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru programa Erasmus+ te se dokazuje njezina sposobnost upravljanja visokokvalitetnim projektima mobilnosti. Za detalje kliknite na Opširnije.

Priznanje je to i za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika. Riječ je o mobilnostima u okviru kojih su učenici i nastavnici Gospodarske škole posjetili brojne europske zemlje, među njima Španjolsku, Francusku, Portugal, Bugarsku, Poljsku, Italiju, stječući vrijedna iskustva u području praktične nastave.

Škola polako ostvaruje razinu kojom će svakom svom učeniku, i to svih vrsta zanimanja za koja se obrazuju, omogućiti sudjelovanje na praktičnoj nastavi u zemljama Europske unije. Osim što se time nastava znatno unaprjeđuje, učenici imaju priliku učiti služeći se novim tehnologijama i, što je još važnije, otvara im se mogućnost zaposlenja. Naime, pojedini partneri u projektima koji primaju učenike na praktičnu nastavu, zadovoljni njihovim zalaganjem nekima od njih ponudili su mogućnost zaposlenja nakon završene srednje škole.

Projektima mobilnosti, od kojih su najnoviji Inter Agro Flora, Small Steps Forward, Perpetuum Mobile 2, Gospodarska škola nastavlja s provođenjem brojnih projektnih aktivnosti i obavljanjem stručne prakse u inozemstvu te se učvršćuje pri vrhu najuspješnijih hrvatskih škola kad je o mobilnostima učenika riječ.


Gospodarska škola Čakovec