preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


    

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Biciklopopravljaona u našoj školi
Autor: Velimir Posavec, 23. 10. 2015.

Gospodarska škola surađivala je s Autonomnim centrom u projektu Alternativna mobilnost. Temeljni je cilj projekta edukacija učenika o ekološkim, energetskim i sigurnosnim učincima prometa te upotreba obnovljivih izvora u prometu. Osim toga, projektom se nastoje osmisliti kreativne volonterske aktivnosti usmjerene na promociju biciklizma i pješačenja. Projekt će mladima ponuditi informacije o javnom prijevozu, mogućnostima kombiniranja javnog prijevoza i vožnje biciklima, a potaknut će se osnivanje Biciklopopravljaone s ciljem što sigurnijeg korištenja bicikla.


U Gospodarskoj školi učenici se obrazuju za zanimanje tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila pa je ovaj projekt omogućio dodatna znanja njihovu formalnom obrazovanju. Zahvaljujući aktivnostima projekta, učenici su razvili kritički stav o štetnim utjecajima ispušnih plinova, promišljali su o pješačenju i biciklizmu kao najjeftinijim, najzdravijim i najkorisnijim oblicima mobilnosti. Također, u školi je osnovana biciklopopravljaona pa učenici mogu sami popraviti kvar na biciklu, mogu pomoći drugima i na taj način postaju aktivni članovi društva.

Učenici Gospodarske škole, Melania Kovačić, Leonarda Ivković i Deni Čale iz 4.CP razreda i  Denis Goričanec iz 3.VO razreda projekt su predstavili u radijskoj emisiji Glas mladih na Hrvatskom radiju Čakovec.

Uz ugodno druženje s voditeljicom Spomenkom Lovrinović,  raspravljali su o korištenju bicikla kao alternativnog načina mobilnosti učenika. Također, predstavili su aktivnosti koje su proveli  tijekom volontiranja u Autonomnom centru te znanja i vještine koje su stekli za daljnje prenošenje svojim prijateljima u školi.

Trebate li savjet ili popravak bicikla slobodno se obratite učenicima i koordinatorici projekta Karmenki Tomašek, prof.Izvor: Sanja Borko, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju